Gallerivandring i Stavanger 6 Mai 2009

Over femti medlemmer møtte til kunstvandring i Stavangers' østre bydel 6.mai.


Vandringen startet på gamle Tou bryggeri hvor gruppen fikk omvisning av programleder ved Tou scene Nils H. Asheim, som blandt annet presenterte ideskissen og visjon for Tou scene for 2009-20014.

GALLERIVANDRIN I STAVANGER 6 MAI 2009 009

Gruppen ble så tatt med gjennom ståltankfoajeen, hvor vi fikk høre en lydinstallasjon som var laget spesielt til dette rommet.

I Tou Vindu, hvor utstillingen også kan sees fra utsiden av bygget, var Jannik Abel utstiller. Utstillingen, Art in heart, pain in paint sies å være selvbiografisk med fokus på hvordan kunstneren Abel tenker.

GALLERIVANDRIN I STAVANGER 6 MAI 2009 037

I Tou cafe - bar kunne man se innstallasjon TST! av Agnes Btffn hvor t-skjorter var transformert til burkaer. På scene 2 var elver ved medielinjen ved Noroff-private gymnas utstillere. Elevene hadde tolket Olaf H. Hauge sitt dikt "Det er den draumen" og dette prosjektet i billedfaget var blitt til en spennede utstiling. På loftet fikk vi se en gruppe unge som med stort engasjement øvet på break dance.

I ølhallene ble det gjort klart til Elin Melbergs' utstilling You are my mirror, som åpner 8.mai. Melberg

presenterer objekt og malerier hvor hun bruker blant annet perler og speilmosaikk som bryter med maleriets todimensjonale flate.

GALLERIVANDRIN I STAVANGER 6 MAI 2009 058

Det sies at Melberg bruker sin egen erfaring om kvinnerollen aktivt i sitt kunstnerskap. Det gjelder både tematikken i den bildende kunsten og i installasjonene og det kommer også til uttrykk gjennom matrialvalget hennes. Hun bruker perler som en integrert del av maleriene og knytter seg på den måten opp mot den lange tradisjonen av kvinnelig håndarbeid.

GALLERIVANDRIN I STAVANGER 6 MAI 2009 066

Konklusjonene etter besøket på Tou scene er at stedet representerer et spennende mangfold.

GALLERIVANDRIN I STAVANGER 6 MAI 2009 074

Gruppen gikk så videre til Ryfylkegt., hvor følgende kunstnere ble besøkt: Linea og David Calder, Gunn Lisbeth Gaarden, Evy Horpestad Tjåland, Kjersti Haga og Anne Lise Skogen. I Kvitsøygaten fikk vi et raskt måltid etterfulgt av foredrag av Gunnar Tønnesen. Han snakket om hva som er god kunst og hva vi som kunstinnkjøpere skal se etter og være på vakt mot. Kvelden ble avsluttet i Gunnar sitt galleri i Pedersgaten. Skribent: Anne Høgalmen

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse p RBR hjemmeside

Kontakt RBR eller EnterNett AS for opprette, avslutte eller endre informasjon om dine annonser p www.rbr-rapport.no