Jan Groth i Rogaland Kunstmuseum

Den 25. november var over 40 RBR-medlemmer samlet i Rogaland Kunstmuseum til foredrag, omvisning, og kaffe og litt å bite i til slutt.


 

test-0

Kvelden begynte med foredrag av Trond Borgen, som med lysbilder tok oss på en reise gjennom Jan Groths liv som kunstner, og demonstrerte hvordan han gjennom årene utviklet seg mot et mer og mer minimalistisk uttrykk. Ved å forenkle motivet mer og mer, endte han til slutt opp med det som vi i dag forbinder med Jan Groth, nemlig hans tegninger, bilder, skulpturer og billedtepper der motivet er blitt en enkel strek. For de som kanskje ikke har den store sansen for Jan Groth, og det er det nok non få av selv blant kunstinteresserte RBR-medlemmer, så var dette foredraget meget interessant og ga oss en innføring i hvorfor hans kunstverk ser ut som de gjør. Det var en passende, og for noen også en nødvendig introduksjon til omvisningen i utstillingen.

Utstillingen ga, som sagt, et tilbakeblikk på hans røtter og påvirkningen fra amerikansk og europeisk senmodernistisk kunst. Mange av Groths arbeider var utstilt, både malerier, skulpturer og billedtepper. Men det var også utstilt mange verk av andre kunstnere som arbeider innen den samme retningen, og som han er blitt inspirert av. Den inneholdt også en del etnografiske gjenstander, som tilhører Jan Groths og Steingrim Laursens private samlinger. Trond Borgen var en inspirerende omviser og presenterte et utvalg av kunstverkene for oss.

Etter omvisningen ble det servert kaffe og kaker i kafeen, og der kunne vi sitte og fordøye inntrykkene og diskutere oss imellom. .

test-2

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse p RBR hjemmeside

Kontakt RBR eller EnterNett AS for opprette, avslutte eller endre informasjon om dine annonser p www.rbr-rapport.no