RBR Studietur 2014

Årets studietur gikk til Oslo og Danmark. Med en gruppe på 27 personer var det en sammensveiset gjeng som bordet flyet på Sola en torsdag formiddag med kurs for Oslo.


Litt forsinkelser ble det, tåke på Gardermoen og en liten misforståelse med restauranten der vi spiste lunsj gjorde at omvisningen i Ekeberg Skulpturpark ble noe forkortet, men det var jo likevel fantastisk å få oppleve alle kvinneskulpturene inne mellom trærne i skogen.   

Så kom bussen og vi hastet videre til Astrup Fearnley museet der vi fikk en omvisning på Separatutstillingen med Jens Johannesens verker, interessant innsyn i en stor nasjonal og nåtidskunstner.   

Deretter gikk bussen ned til Danskefergen. Her hadde vi et kort foredrag av vår guide og reiseleder Gunnar Tønnessen i auditoriet, der han fortalte hva han hadde planlagt for oss disse tre dagene i Danmark. Etter foredraget var det en bedre middag ombord, og så en rolig natt i luksuriøse lugarer over svartestille sjø.

Fredagen opprant med morgentåke i Fredrikshavn, men det hindret oss ikke i å finne bussen, som så kjørte oss til Hotel Dania i Silkeborg. Vi fikk satt fra oss bagasjen i hotellet og etter litt fritid (og shopping), var det tid for lunsj på restaurant Zorba. Vel mette og fornøyde tok vi spaserturen til Galerie Moderne. Etter en velkomstdrink og en innledning om galleriets historie ved eieren, Henrik Omme, ble vi vist rundt på utstillingen «Hero or Zero» av kunstneren selv, Lars Bang. Vi ble så invitert ned i kjelleren, til det aller helligste, galleriets litografi-samling. Dette falt nok i smak for deltagerne, for nå ble virkelig handlet en hel del flott kunst. Det er nok mange medlemmer av bedriftskunstforeninger i Rogaland, som vil finne kunst fra Galerie Moderne i sin neste kunst trekning.

Etter besøket i Galeriet Moderne kjørte bussen gruppen videre til Museum Jorn, et museum viet den danske kunstneren Asger Jorn. I 2014 ville han ha fylt 100 år, og museet hadde derfor satt opp en Jubileumsutstilling. Her fikk vi en omfattende omvisning av en kunnskapsrik omviser, som tok oss gjennom alle Jorns utviklingsstadier, og viste hvordan han ble influert av andre kjente kunstnere, bla. Munch og Picasso.

Med dette var dagens program slutt, og vi ruslet tilbake til bussen som tok oss til hotellet. På kvelden ble det en bedre middag i «Underhuset».

Lørdagen begynte med en lang busstur, fra Silkeborg til København og Louisiana. Til orientering for andre så tar det minst 4 timer. Etter heroisk innsats i lunsjkøen der vi gikk seiersrike ut av kampen om et bord og en sitteplass, så samlet vi oss ved inngangen til Emil Nolde-utstillingen. For de som ikke er så veldig bevandret i kunsthistorien, ble Emil Nolde et nytt og forfriskende bekjentskap. Han endret jo stil flere ganger i løpet av livet, men de aller fleste av hans verker kjennetegnes ved strålende farger.

Vi fikk også anledning til å beundre og oppleve Olafur Emilssons installasjon «Riverbed». Fantastisk opplevelse. Du kan se installasjonen her http://en.louisiana.dk/exhibition/olafur-eliasson 

Resten av lørdagen hadde vi fri til å utforske København, men kraftige regnskyll satte etterhvert en stopper for utendørs aktiviteter. Middagen ble inntatt på restaurant Cap Horn i Nyhavn, med mye lått og løye og høyt støynivå.

Merkelig nok klarte alle å møte i rett tid til bussen neste morgen. Den tok oss da til Statens Museum for Kunst, der vi fikk lov til å rusle rundt på egen hånd og selv velge ut hva vi ville bruke tid på. Egentlig skulle vi vært på besøk hos Leif Sylvester i hans Galleri Python, men han ble svært syk, så dette var nå en erstatning for galleri besøket.

Mens vi sto og ventet på bussen etter besøket på Statens Museum for Kunst, så fikk vi anledning til å heie på tusenvis av mosjonister som løp halv-maraton forbi museet.

Med det var turen over for denne gang, og det var deilig å få komme hjem såpass tidlig på søndags ettermiddag.

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse p RBR hjemmeside

Kontakt RBR eller EnterNett AS for opprette, avslutte eller endre informasjon om dine annonser p www.rbr-rapport.no