RBR på besøk i Reidar Berge Museet - 27.03.07

RBR på besøk i Reidar Berge Museet – 27.03.07 34 av 35 påmeldte trosset det nydelige sommerværet og stilte opp – og ingen ble skuffet, tror jeg. Berit Wathne loset oss gjennom bygningens historie, biografiske data om Berge og lysbildefremvisning av et utall fotografier av hans kunst. Flere av disse kunne vi med selvsyn se i original etterpå.


De som måtte ha dannet seg et inntrykk av denne kunstneren, kan ha måttet skifte syn etter denne kvelden. Det gjorde i alle fall undertegnede. Uten at jeg kan sette fingeren på hva som har festet seg hos meg tidligere, fremsto Berge ut fra hva Wathne fortalte som mye ”større” enn hva jeg var klar over. Han produserte veldig meget, var belest og samfunnsinteressert – samtidig som han likte å sette ting på spissen og være skarp. Morsbindingen hans var sterk, og vi ble fortalt at han bodde sammen med moren til hennes død. Da var Berge 50 år. En vakker byste av moren i bronse hadde han med seg til alle utstillingene sine.

Reidar Berges kunst favner det aller meste i de fleste kategorier (landskap, bymotiver, havnemotiver, portretter, stilleben, akt, skulpturer og figurkomposisjoner). Det er langt over 600 registrerte verk. Mye av dette befinner seg i museet – som er et flott og spennende hus. Berge kjøpte dette av slakter Idsøe i sin tid og innredet det med rokokkomøbler og masse annet fra inn- og utland og hadde brokadegardiner på samtlige 50 vinduer! Etter at stiftelsen tok over er bygningen oppgradert til å bli godkjent som museum.

Vi fikk tilslutt en orientering om en del fremtidsplaner for Museet, bl.a. et mulig samarbeid med Holocaustsenteret i Oslo i 2008.

Trenger jeg å si at et besøk i Museet kan anbefales varmt!

Mette Thorsnæs

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse p RBR hjemmeside

Kontakt RBR eller EnterNett AS for opprette, avslutte eller endre informasjon om dine annonser p www.rbr-rapport.no