Vellykket kveld på Hå gamle Prestegård

Til tross for storm og regn møtte 63 trofaste RBR-medlemmer opp til foredrag og omvisning på Kjell Nupen-utstillingen på Hå Gamle Prestegård.


Bernhard Øygarden, som arbeider sammen med Kjell Nupen bl.a. med å arrangere utstillinger, innledet kvelden med å fortelle om Kjell Nupens ungdom og utvikling i tidlige år.

KJELL NUPEN 16-01-2009 008

Allerede i 13-års alderen bestemte han og hans gode venn Bentein Baardson seg for at de ville bli kunstnere. 17 år gammel søkte han om plass på Kunstakademiet; det var 300 søkere og 8 kom inn. Kjell Nupen var en av dem.

Han ble tidlig inspirert av Munch, og et opphold ved Statens Kunstakademi i Düsseldorf i Tyskland ga ham verdifull kunnskap og erfaring.

I 1978 reiste han til USA og oppholdt seg i sør-øst, i ørken-statene. Dette hadde en fundamental innvirkning på hans kunst. Etter USA-oppholdet gikk han nesten helt bort fra å male mennesker i sine bilder, og fargene var varme, gule og gul-røde så man nesten kan føle heten fra ørkenen. Dette var altså før han kom fram til det vi i dag kan kalle Nupen-blått, den kraftige blåfargen som ofte er lagt på i manfoldige lag på lerretet.

Annonse 010

Øygarden viste også bilder av utsmykninger som Nupen har gjort av to byggverk i Kristiansand, Ansgar-kapellet og Søm Kirke. Begge er tydelig verdt et besøk både av kunstinteresserte og andre. Glassmaleriene og resten av arkitekturen og utsmykningen er både vakker og inspirerende.

Etter foredraget gikk vi over til utstillingssalen hvor Nupens malerier og en del grafikk var utstilt. Her var også Bernhard Øygarden med og fortalte litt om noen av bildene.

Annonse 002

Kvelden ble avrundet med ost og kjeks og mye god frukt i Hovedhuset, hvor vi også kunne beundre grafikk av Kjell Nupen helt til bussen startet opp og det var på tide å dra hjem igjen.

Takk til Hå Gamle Prestegård, og til Ragnar Kveseth som sto for arrangementet.

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse p RBR hjemmeside

Kontakt RBR eller EnterNett AS for opprette, avslutte eller endre informasjon om dine annonser p www.rbr-rapport.no